dimarts, 5 de març de 2019

Detectiu Conan (Meitantei Detective Conan)

Argument: En Shinichi Kudo és un detectiu adolescent que tot sovint ajuda la policia a resoldre casos.

Durant una trobada amb la seva amiga de la infància en un parc d'atraccions, en Shinichi veu dos homes vestits de negre fent un intercanvi sospitós, aquest és descobert i li fan prendre un verí experimental amb la intenció de matar-lo. 

Tanmateix, un efecte secundari fa que en Shinichi s'encongeixi i es converteixi en un nen petit. Amb l'ajuda del doctor Agasa, adopta la identitat d'en "Conan Edogawa" Així vol evitar que els que l'han encongit, el trobin i el matin a ell i als del seu voltant. 

Precisament per aquesta raó decideix no revelar la seva identitat a ningú més. Se'n va a viure a casa de la Ran i el seu pare, el mediocre detectiu privat Kogoro Mouri,  on espera investigar sobre els homes que l'han encongit.

En Shinichi es matricula a l'escola primària, on fa amistat amb un grup de nens que formaran la "Lliga de Detectius Júnior", i resol els casos en nom d'en Kogoro Mouri fent ús d'un llaç transformador de veu i un rellotge amb dards anestèsics creats pel doctor Agasa.


Autor Manga: Gosho Aoyama
Capítols: 870 Episodis (la sèrie porta més de 1000 capítols)
Any de l'Anime: 1996 / 2020
Emès a TV3 (Super3): 2001 / 2020
Temàtica: Humor, Col·legials, Misteri
Edat recomanada: Totes les edats
Sèries semblants: "Loki el detectiu", "Clamp, club detectius"


Puntualització
- El Manga existeix des del 1994, i ja se n'han editat més de 90 volums. Planeta DeAgostini ha publicat en català els vuit primers.

- S'han produït més de 20 pel·lícules sobre el Detectiu Conan

- En català s'han fet tres doblatges diferents de la sèrie (Català, Valencià, Mallorquí), emesos per TV3 Televisió de Catalunya, Canal9 (actualment a À Punt), i a IB3 Televisió de Balears, respectivament.

  • 870 capítols - Català   (Televisió de Catalunya)
  • 422 capítols - Català / Valencià (Televisió de Valencia)
  • 376 capítols - Castellà (Televisió d'Espanya)
  • 278 capítols - Gallec (Televisió de Galicia)
  • 240 capítols - Español / Latino (Televisiones d'Amèrica)
  • 100 capítols - Euskera (Televisió d'Euskadi)
  •   50 capítols Català / Ses illes (Televisió de Balears)

- L'èxit de la sèrie va fer que el personatge de "Kaito Kid" tingués la seva pròpia sèrie d'anime "Magic Kaito" (12 capítols) i una continuació "Magic Kaito 1412" (24 capítols)


- Les músiques i melodies que es senten de fons dels episodis, pel·licules i OVA's, han estat compostes sobretot per dos músics: Mai Karuki o Katsuo Ohno.


- El protagonista Conan Edogawa ha estat parodiat en altres sèries de televisió com: "Shin Chan", un altre de les sèries d'animació més populars del Japó.

- El desembre del 1996 va sortir a la venda el primer videojoc "Detective Conan: Chika Yuuenchi Satsujin Jiken" per a Game Boy.  Des de llavors, s'han publicat una vintena de videojocs per a diverses plataformes, incloses la Nintendo DS, PSP, o la Wii (La majoria només al Japó)


Video - OpeningOpció 1Opció 2
ProveïdoreldetectiuconanencatVaris
Muntador ---- ----
Qualitat VideoExcel·lentExcel·lent
IdiomaCatalàCatalà
Pes aprox. capítol200 Mb.200 Mb.
Resolució800x592640x480
FormatMP4MP4
Format descàrregaD.D. & On-lineD.D.
Estat de les pujadesActivaAturada
Enllaç WebLink 01-43
Link 44-88
Link 89-135
Link 136-184

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada