dimecres, 1 de juny del 2022

Pel·lícula - Nausicaä de la Vall del Vent

Argument: En un futur llunyà, mil anys després d'una guerra mundial i apocalíptica, la Terra apareix coberta quasi completament per boscos contaminats amb gasos tòxics i plagats de bolets verinosos i d'insectes gegantins.

La humanitat ha estat gairebé eliminada i els pocs supervivents malviuen en poblats aïllats i en males condicions. La Vall del Vent és un regne minúscul, rodejat per regnes més poderosos i hostils que acostumen a tenir guerres entre ells.

Nausicaä és la princesa de la Vall del Vent i una pilot guerrera excel·lent, ella també és molt dolça i compassiva i guarda un gran respecte per la natura, incloent-hi els insectes i la resta d'animals de la zona contaminada.

La crisi comença quan el regne veí, envaeix la Vall del Vent per intentar reviure a un letal "Déu de la Guerra", dels temps de la guerra de fa mil anys, amb el propòsit d'erradicar el bosc contaminat i els insectes gegants que hi viuen.

Nausicaä tractarà per tots els mitjans d'impedir la massacre...

Director: Hayao Miyazaki
Basat en el manga de: Hayao Miyazaki
Any d'estrena a Japó: 1984
Any d'estrena a Espanya: 2010
Any d'estrena a TV3: 2011
Duració: 116 minuts
Temàtica: Ciència Ficció, Acció, Amistat
Edat recomanada: Totes les edats


Puntualització
- És una pel·lícula creada per Hayao Miyazaki el 1984, inspirada en el manga homònim creat pel mateix Miyazaki.

- Nausicaä és una pel·lícula de natura ecologista on el tema principal és evitar una guerra i la destrucció del Bosc contaminat per salvar els animals que hi resideixen.

- La pel·lícula va vendre més d'un milió d'entradas de cine. Va aconseguir obrir les portes a Hayao Miyazaki i a Isao Takahata per a poder crear el seu propi estudi: l'Studio Ghibli.

- La pel·lícula fou realitzada per animadors pagats per fotograma realitzat.

Nausicaä es va estrenar sota un altre títol, Els Guerrers del vent, als Estats Units, amb una part del metratge mutilat (30 minuts retallats), diàlegs canviats i tergiversats i músiques diferents. La distribució internacional (incloent Espanya) es va fer a partir d'aquesta versió retallada i canviada.

- Anys després es va llançar una segona versió amb doblatges nous fidels als originals que va ser distribuïda internacionalment.


Video

Opció 1Opció 2Opció 3
ProveïdorGranGuineuMecanoscritTotsrucs
MuntadorHOT.FuNtheprophetHakyra
Qualitat VideoExcel·lentMolt bonaImmillorable
IdiomaCatalà, Castellà, 
Japonès
Català, Japonès Català, Castellà,
Japonès
Pes aprox film2,78 Gb1,30 Gb8,51 Gb
Resolució1920x1040------1920x1040
FormatMKVAVIMKV
Format DescàrregaD.D.Emule & D.D.Emule
    
Link (Lcrypt)
Link (Sfking)
Enllaç WebEnllaç Web


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada