diumenge, 26 d’agost del 2018

Pel·lícula - El capità Harlock i l'Arcadia (Remasteritzada)

Argument: En un futur llunyà la Terra ha estat envaïda per una raça d'extraterrestres (els illumidas).

Sota el règim militar dels extaterrestres la vida s'ha convertit en un malson per a una societat ara esclavitzada i perseguida, els governants insten a col·laborar amb els alienígenes per evitar situacions compromeses. 

Però no tots han perdut l'esperança... El capità Harlock pilota, juntament amb altres rebels, el Death Shadow, una nau gegantina amb proa d'escarabat cérvol, pertanyent a la Coalició Solar, l'exèrcit terrestre que lluita contra els illumidas.

Harlock manté l'esperança de retrobar-se amb Maya, la seva enamorada, que des d'un lloc ocult i un senyal de ràdio, emet missatges de llibertat i esperança, en el que ella anomena 'Arcàdia Lliure'.

Però Harlock és, finalment, capturat pel general dels Illumidas a la Terra i empresonat juntament la seva tripulació. Allà coneix a Tochiro, un jove enigmàtic i particular que li proposa la fugida amb una nau secreta que manté apartada dels illumidas i que promet ser una eina ferotge per a la lluita contra els opressors. 

Director: Tomoharu Katsumata
Basat en el manga de: Leiji Matsumoto
Any d'estrena a Japó: 1982
Any d'estrena a TV3: 1995
Duració: 130 minuts
Temàtica: Acció, Ciència Ficció
Edat recomanada: Totes les edats


Puntualització
- És una preqüela a la sèrie de principi dels 80', se situa en un punt anterior a la trama de la sèrie "Capità Harlock". És una història més sòlida i ombrívola que la de la sèrie i s'utilitzen clars recursos de pel·lícules clàssiques de pirates i batalles navals, però ambientat en un futur llunyà post apocalíptic.

- Coneixerem a Phantom F. Harlock, el qual pilota la seva avioneta Arcàdia en els cims de Nova Guinea, allà pels principis del segle XX, i s'enfronta a la muntanya d'Owen Stanley

- Segons el propi Leiji Matsumoto, autor de la sèrie, aquest film està basat principalment en un relat propi anomenat "Arcàdia invencible" de combats aeris de la 2a Guerra Mundial i també inspirat en una pel·lícula franco-germana de 1950 anomenada "Marianne de ma Jeunesse" (Marianne de la meva Joventut ), pel·lícula que li havia causat gran impressió.

-Durant tot el film se succeeixen "flashbacks" d'èpoques anteriors en què la història sembla repetir-se tant amb els ancestres d'en Harlock com els de Tochiro.

-El significat d'Arcàdia, a part de ser una localització geogràfica grega, simbolitza el paradís de l'ésser humà que viu en pau amb si mateix i amb la natura (la vida pastoral com a ideal de felicitat)


Video



Proveïdor: Majó (subministrador Aliè a la web Trobanime)
Muntador: Majó
Qualitat video: Excel·lent
Idioma: Català
Tamany aproximat film: 5,61 Gb
Resolució: 1280x720
Format: MP4

Enllaços externs:
Opció 1 (Lcrypt)


7 comentaris: