diumenge, 4 de novembre del 2018

Pel·lícula - El Meu Veí Totoro

La pel·lícula és un retrat simpàtic de la vida rural al Japó dels anys cinquanta.

Argument: Un professor universitari es trasllada amb les seves dues filles a una casa a prop d'un bosc mentre la seva dona es recupera de tuberculosi en un sanatori rural. 

Les seves filles descobreixen l'existència dels "conillets de la pols", d'aquesta manera aprenen que hi ha éssers que no tots poden veure, com els esperits del bosc, només aquells de cor pur.

Mei, de quatre anys, resulta fascinada al trobar dos petits esperits i es determina a trobar al rei del bosc, Totoro, que habita dins de l'arbre més gran i antic del lloc.

Més endavant, quan es perd camí del sanatori per veure la seva mare, la seva germana gran, Satsuki, corre per tot arreu buscant-la. Finalment, desesperada, demana ajuda a en Totoro.

Aquest sembla feliç de poder col·laborar, amb la seva ajuda i la del Nekobasu (un gat-autobús vivent)


Director: Hayao Miyazaki
Any d'estrena a Japó: 1988
Any d'estrena a Espanya: 1996 (VHS)
Emès a TV3: 1996 
Duració: 86 minuts
Temàtica: Fantasia, Aventures
Edat recomanada: Totes les edats


Puntualització
- Igual que la senyora Kusakabe, la mare del director Miyazaki l'any 1947 va patir tuberculosi espinal que la va mantenir hospitalitzada durant nou anys aproximadament.

- A la idea original només hi apareixia una nena de 6 anys, però es va decidir desdoblar el personatge en dues germanes.

- En el doblatge original Mei pronuncia malament les paraules, per això diu Totoro en comptes de dir "torōru" que és com es pronuncia troll en japonès

- La pel·lícula i el seu personatge Totoro, s'han convertit en icones culturals (La pel·lícula va resultar en el lloc 41 de la llista "The 100 Best Films Of World Cinema" a la revista britànica Empire)

- A Espanya la pel·lícula es va llançar directament en VHS l'any 1996, i no es va estrenar als cinemes fins el 2009.

- Tal va ser l'èxit en la seva estrena original que Totoro fa breus aparicions en altres pel·lícules de l'estudi, com en Murmuris del cor i Pompoko. També hi surt a la pel·lícula Toy Story 3.

- Totoro es va convertir en la mascota oficial de l'estudi Ghibli.Video - TrailerProveïdor: Grosnime (subministrador Aliè a la web Trobanime)
Muntador: HoT.FuN
Qualitat video: Excel·lent
Idioma: Català / Castellà / Euskera / Japonès
Subtitols: Català forçats i complerts
Tamany aproximat film: 4,07 Gb
Resolució: 1920/1040
Format: MKV

Enllaços externs:
Opció 1 (Lcrypt)

6 comentaris:

 1. Bona tarda,

  Exposar no només l'argument de la pel·lícula, sinó també puntualitzar els aspectes més destacats de la mateixa obra em sembla d'un encert excel·lent. Enhorabona per la forma com ens presentes cada film!

  De les dades que presentes, n'hi ha una que em sobta: l'any d'estrena a Catalunya. Segons La Vanguardia, aquesta data va ser el 2 d'abril del 1996 en el Canal 33: http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1996/04/02/pagina-9/33931863/pdf.html?search=El%20meu%20ve%C3%AD%20Totoro

  Moltes gràcies com sempre per apropar-nos l'anime en català.

  ResponElimina
 2. Hola!
  Sembla que el primer link de descarrega no funciona

  ResponElimina
 3. Hola, torna a no funcionar el primer link de descàrrega, almenys en Mac, pot ser?

  ResponElimina
  Respostes
  1. No sé en MAC, però l'enllaç funciona... prova-ho des d'un altre navegador

   Elimina